Köpeğinizle Verimli Zamanlar İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Köpeğinizin hareket etmeye hem zihinsel hem de duygusal sağlıkları için ihtiyaçları vardır. Köpeğinizi günde ne kadar yürütmeniz gerektiği ise çok basit bir cevapla “Köpeğinizin istediği kadar” şeklinde verilebilir.

Uzmanların belirttiğine göre yetişkin bir köpeğin her gün 30 dakika ile 2 saat arası hareket etme ihtiyacı vardır.

 

Köpeğiniz günlük yürüyüşlerle kendini birçok şekilde sağlıklı tutmuş olur. 

  • Dengesiz kilo alması önlenmiş olur.
  • Köpekler yaşlandıkça eklemleri sertleşebilir. Egzersiz, onları gevşek ve esnek tutmaya yardımcı olur.
  • Düzenli yürüyüş yapan köpekler de düzenli olur. Sokakta tuvalet ihtiyaçlarını gidermeleri sadece evimizin düzeni ve onların sağlığı için iyi değil; Ayrıca köpeklerin iletişim kurma biçimi de...


Ayrıca şunu da belirtmeliyiz ki köpeğinizin sağlığı için olan tüm bu faydaların yanı sıra bu yürüyüşler sizin sağlığınız için de faydalıdır.

 

Kısa Bir Tuvalet İhtiyacı İçin Neden Köpeğinizi Uzun Yürütmelisiniz?

Bazı köpekler kısa ihtiyaç yürüyüşlerini yeterli bulsa da çoğu köpek için her yürüyüş dünyayı keşfetmek için bir fırsattır. Bu nedenle de küçük tuvalet molalarında bile köpeğiniz ile uzun bir yürüyüş köpeğinizin mutluluğu için önemlidir.

Uzun yürüyüşler köpeğinizin zihinsel sağlığı için de önem taşımaktadır. Köpeğinizin ihtiyaçlarını karşılarken onunla bağ kurmanın harika bir yoludur.

 

 

Köpeğinizle Yürüyüş Yaparken Uygulayacağınız 5 Önemli Tavsiye;

1- Önden bağlamalı tasma kullanabilirsiniz. Hatta Mümkün İse Tasma Kullanmayın

Eğer köpeğiniz yürürken tasmasını çekiştiriyorsa önden bağlamalı tasma kullanmanız faydalı olacaktır.

Önden bağlamalı tasmalar çok yaygın olmasa da özellikle yürüyüşler sırasında köpeğinizin tasmayı çekiştirmesini engelleyecek güzel bir icat. Denemenizi tavsiye ederiz.

Fakat Köpeğinizin de özgürlüğü önemli bu nedenle onu güvenli bölgelerde tasmasız gezdirebilirseniz bu onun mutluluğuna faydalı olacaktır. Tasmasız gezdireceğiniz alanlarda başka insanların güvenliğine ve köpeğinizin güvenliğine dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.



2- Zihinsel Sağlığı İçin Köpeğinizin Etrafı Koklamasına İzin Verin


Köpeğinizle yürüyüşler hareketten çok daha faydalı çünkü etrafı koklayan köpeğinizin zihinsel sağlığı da olumlu yönden gelişir. Köpeğinizin her noktada durup koklamasını istemiyorsanız ona koklama molaları verin. Bunu bir komuta da bağlayabilirsiniz. Fakat önemli olan köpeğinizin koklayarak keşfetmesi için ona alan tanıyın.



3- Yürüyüşlerde Köpeğiniz İçin Su Bulundurun


Özellikle 30 dakikadan daha uzun yürüyüşler için yanınızda bolca su bulundurmanız köpeğiniz susadığında hemen sağlıklı ve temiz suya ulaşması için faydalı olacaktır.

 

 

4- Gece Yürüyüşlerinde Fosforlu Kıyafet Seçin


Uzun mesai saatleri, yoğun trafik ve diğer tüm etkenlerle köpeğinizi karanlıkta mı yürüyüşe çıkarmak zorunda kalıyorsunuz? Evet ise köpeğinize fosforlu bir yağmurluk ya da mont giydirmenizi tavsiye ederiz. Böylece köpeğiniz özellikle araçlar tarafından görünür olacaktır ve hatta uzaklaşsa bile siz onu izleyebilir olcaksınız.

 

Benzeri Natzione köpek yağmurluk ve mont modellerini BURADAN BULABİLİRSİNİZ

 

5- Köpeğinize İletişim Bilgileriniz Bulunan bir Künye Yaptırın


Duymaktan nefret etsek de, gün geçmiyor ki bir kayıp köpek ilanı görmeyelim. Böyle acı bir durumu yaşamamak için köpeğinizin künyesine kendi iletişim bilgilerinizi işletebilirsiniz. Bu şekilde iyi niyeli hayvanseverlerin bulacağı köpeğiniz size kısa sürede kavuşabilecektir.

Blogumuz umarım size faydalı olmuştur. Burada yazan bilgiler kendi tecrübelerimizden çıkardığımız tavsiyelerdir, lütfen evcil hayvanınız ile ilgili hayatı konularda veterinerine danışın.