Yavru Kedi Bakımı İle İlgili Bilgiler

Sokaklarda gördüğümüzde tatlılıklarına kayıtsız kalamadığımız, sosyal medyada en çok tıklanan videoların başrolleri, sevimlilikleri ile hepimizin gülümseme sebebi yavru kedilerin bakımı biraz detaylıdır.
Bu blogumuzda yavru kedi bakımı ile ilgili bazı tavsiyeler verceğiz.

 

 

Köpeklerin aksine kedilerin ihtiyaçları sadece barınma ve beslenme ile sınırlı değildir. Temizliklerine dikkat ve sürekli ilgi göstermek kedi bakımında önemlidir.

Kedilerin eşsiz karakterleri hepimizin malumu, kendi içlerinde de türlere ayrılsalar da eşsiz karakterleri hep aynı kalmaktadır. Elbette kedilerin ihtiyaçları da genel hatları ile hep aynıdır, barınma, beslenme ve sevgi...

Eğer sokakta büyüyen bir kediyi sahiplendiyseniz, yetişme ortamından dolayı açlık ve soğuğa karşı daha dirayetli olacaktır. Fakat bir yavru kediyi sahiplendiyseniz barınma ve beslenme ihtiyaçları kadar bakımı da çok önemlidir. Yavru kedilerin bakımı ile ilgili birkaç tavsiyede bulunalım;

 


1- Kedinize Özel Bir Alan Düzenleyin

Kedinizin beslenme ihtiyacını gidereceği, yatacağı ve tuvalet alanlarını giderceği alanları evinizde belirleyin. Bu hem kedinizin size alışmasını hızlandıracaktır hem de evinizin düzeni bozulmayacaktır.

Siz de kedinizin bu düzene hızlıca alışması için, tuvaleti geldiği anda onu tuvalet köşesine, acıktığını anladığınızda beslenme köşesine ve uykusu geldiğinde de onu yatağına alın.

Bu şekilde istikrarla kedinizi doğru alanlarda aktivitelerine yönlendirirseniz, kısa sürede hem kediniz hem de siz birlikte yaşamaya alışacaksınız.

Yavru kedinizin temizliği önem taşımaktadır, bu nedenle kedi yatağınızın mutlaka hergün havalandırılıp silkelenmesi önemlidir. Eğer Natzione kedi yataklarından kullanıyorsanız, haftada bir defa yatağı kılıfından çıkartıp kolaylıkla yıkayabilirsiniz, bu şekilde kediniz sürekli temiz bir ortamda yatacaktır.

 

Kedi Yataklarımızı Görmek İçin: BURAYA TIKLAYIN!

 

 

2- Yavru Kedinizin Tuvalet Eğitimi

Tuvalet eğitimi bir yavru kedi ve ya köpeği iç mekanda büyütmek üzere sahiplenenler için en önemli eğitimlerden biridir.

Tuvalet eğitimi yavru kedilerde olduğu kadar yetişkin kediler için de önemlidir. Bir önceki maddede belirttiğimiz gibi kedilerde tuvalet eğitiminde en önemli ve ilk adım tuvalet alanlarının belirlenmesidir. Eğer bu alanı belirleyip, tuvaleti geldiğini anladığınız anda kedinizi bu alana taşırsanız, kediniz tuvalet eğitimi tamamlandığında ne zaman tuvaleti gelirse kendisi bu alana gidecektir. Böylece evinizin düzeni ve temizliği de bozulmamış olacaktır.

Kedinizin tuvalet alanını öğrenme ve kabullenme süresini kısaltmak için her tuvalet sonra ufak bir ödül verebilir, ödül maması bir ufak oyun ile kedinizin tuvalet eğitimini hızlandırabilirsiniz.

 

3- Yavru Kediniz Nasıl Beslenmeli?

Tüm canlılarda olduğu gibi yavru kedilerde de beslenme en önemli ihtiyaçlardan biridir. Özellikle sağlıklı bir ömür için ilk yıl beslenmesi çok önemlidir.

Kediler köpeklere göre beslenme konusunda çok daha hassastırlar bu nedenle yeterli besin kaynaklarını sağlayacakları gıdalar için mutlaka veterinerinize danışmanızı tavsiye ederiz.

Yavru kedilerin bir kısmı kuru mama tüketirken bir kısmı ise farklı ev yapımı mamalar tüketebiliyor bu nedenle bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz.

 

Köpek Bakımı Hakkındaki Blog Yazımız İçin: BURAYA TIKLAYIN