Bebeğinizi Köpeğiniz ile Nasıl Tanıştırmalısınız? Bebeğinizi Köpeğinizden Nasıl Korursunuz?

Köpek sahibi bir aile için bebek hazırlığı nasıl olmalı?

Bebeğinizin yolda olduğu müjdesini alır almaz tüm aile gibi köpeğinizi de ailenizin yeni bireyine hazırlamanız gerekmektedir.

Hazırlıklarınıza mutlaka doğumdan en az 4 ay önceden başlayın.

Bebek için evde yapacağınız değişiklikleri erkenden yaparsanız, bebeğiniz eve geldiğinde köpeğiniz normalden neredeyse hiçbir farklılık görmeyecektir ve bu onun duruma alışmasını kolaylaştıracaktır.

 

Okşanma ve Sevme Egzersizleri

Köpeğiniz normalde her yerinden sevilmeye alışkın olacaktır ama yine de belli hassasiyetleri var ise ya da hassas olduğu bölgeleri var ise, mutlaka sessiz olduğu anlarda o bölgeleri nazikçe okşanmaya alıştırmanız gerekebilir. Bebeğiniz yürümeye başlar başlamaz bu hassasiyetleri bilemeyeceği için sizin köpeğinizi alıştırmış olmanız daha doğru olacaktır.

 

Ses Egzersizleri

Bebeğiniz doğmadan önce köpeğinizi bebek ağlama ve çığlık sesine alıştırmanız gerekmektedir. Başlangıçta bu ses kayıtlarını çok düşük seviyede zorlukla duyabileceğiniz şekilde olmalı, yavaş yavaş ses seviyesini yükselterek, köpeğinizi bu seslere hazırlamalısınız.

 

Koku ve Bebek Eşyaları Egzersizleri

Bebeğiniz doğmadan birkaç hafta önce, bebek pudrası, bebek şampuanı, sabunu ve bebek sütlerini evinizde kullanmaya başlayıp, bu kokulara köpeğinizi hazırlamalısınız.

Ayrıca bebek karyolası, arabası, mama sandalyesi gibi bebeğinizin araçlarını da evde doğumdan önce hazırlayıp, köpeğinizi bu eşyaların varlığına hazırlamalısınız.

 

Yürüyüş Egzersizleri

Bebeğinizin doğumundan sonra köpeğinizle yapacağınız yürüyüşlerin kolaylığı için bebek doğmadan önce köpeğinizi bebek arabasının yanında yürümeye alıştırmanız sizin için çok faydalı olacaktır. Bebek arabası yanında yürüyüş egzersizleri yapmanız, köpeğiniz sizi çekerek yürüyorsa daha uygun bir tasma kullanmanız sizin doğum sonrası konforunuzu arttıracaktır.

Fakat sakın köpeğinizi bebek arabasına bağlayarak yürütmeyin, bu kesinlikle çok tehlikeli olacaktır.

 

Eğitim

Eğitimli bir köpeğin farkını bebeğiniz doğduktan sonra çok daha iyi anlayacaksınız. Özellikle geri getirmesini bilen bir köpek, istediğinizi size getiren bir köpek, sizin en büyük yardımcınız olacaktır.

 

 

Yemek

Özellikle köpeğiniz ödül mamalarını elinizden kaçırarak alma meyilindeyse, onu bebek doğmadan önce ödül mamalarını nazikçe elinizden alması konusunda eğitmelisiniz. Aksi durumda bebeğinizin elinden de hızlıca yiyecek alıp, onu korkutabilecektir.

 

Oyuncaklar

Köpek ve bebek oyuncakları birbirine hem yapıldığı malzemeler hem de çıkardıkları bazı benzer sesler nedeniyle çok benzemektedir. Bu nedenle köpeğinizin oyuncakları karıştırma ihtimali çok yüksektir.

Bu durumu engellemek için bebeğiniz doğmadan önce köpeğinizi oyun saatini ayrı tutmaya alıştırabilirsiniz. Oyuncakları ile oynadıktan sonra onları kaldırarak evde bulunan oyuncakların ona ait olmadığına alıştırabilirsiniz. En önemlisi de köpeğinize sinirlenmeden nazikçe oyuncakları ondan almayı öğretmeniz çok faydalı olacaktır.

 

Dinlenmesi ve uyuması için Köpek yatağı

Köpeğinizin bebek doğmadan önce ve sonra mutlaka dinlenmeye gitmek için kendine ait bit bir köşesi olmalı. Bebek doğumundan sonra köpeğinizin alanını değiştirecekseniz, onun rahat olabileceğinden mutlaka emin olun

 

Köpeğinizle Verimli Zamanlar İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler