Köpeğiniz Size Ne Demek İstiyor?

Köpeğinizin sizinle konuşabilmesini birçok defa düşünmüş hatta istemişsinizdir. Aslında köpeğiniz davranışları ile size birçok şeyi anlatır.

Köpeğinize baktığında ne görüyorsunuz?

 

 

Köpeğiniz mutlu mu?

Mutlu bir köpek gördüğünüzde tüm vücudunun da yumuşak göründüğünü fark edersiniz. Mutlu bir köpek kuyruğunu sallar ve o kuyruk sallamasıyla birlikte tüm vücudu da sallanır.

Bir köpek genlerinin ona verdiği özellikleri kullandığında kendini mutlu hisseder. Bir av köpeği oyuncağını atıp geri getirmesini istediğinizde mutlu olur. Mutlu bir köpek zıplayabilir, kuyruğunu sallayabilir, sırıtabilir ya da kendi etrafında dönebilir.

 

Köpeğiniz Endişeli mi?

Diyelim ki dışarıdasınız ve köpeğiniz ile yürüyorsunuz. Birde bire başka bir köpek yanınıza geldi. Köpeğiniz bu durumdan endişelendiyse, kuyruğunu diğer köpeğe karşı sertleştirebilir ve vücudunu sallamadan sadece kuyruğunu sallamaya başlayabilir.

Bu kuyruk sallama aslında yüksek düzeyli bir alarmdır da. Stres altındayken köpeğiniz kulaklarını kafasına yaklaştırıp biraz daha hızlı nefes alabilir veya her şeyi kontrol etmek için burnunu çekmesini sağlamak için ağzını kapatabilir.

 

 

 

Köpeğiniz Korkmuş mu?


Köpeğiniz alışık olmadığı bir şey ile karşılaşıp korkmuşsa ya da daha önce tanımadığı birini görüp köpeğiniz korktuysa köpekler genelde savunma amaçlı işaretler verirler.

Bu işaretler genelde köpeğinizin kendini büyük göstermeye çalışmasıdır. Köpeğiniz korktuğunda kuyruğunu uzatır kendini daha uzun göstermeye çalışır.



Köpeğiniz kızgın mı?


Belki de kızmamıştır... Siz evde yokken eşyalarınız dağıtan köpeğinizin kızgın olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Fakat çoğu köpeğin bu davranışının ardında öfke değil, yalnız kalma korkusu vardır.
Bunu çözmek için köpeğinizin veterinerine danışmanızı tavsiye ederiz.

 

Köpek Bakımı Hakkındaki Blog Yazımız İçin BURAYA TIKLAYIN